Monday, 24 October 2016

Kurus The Konjac Food

Entry ini jom berkongsi maklumat berkaitan Kurus The Konjac Food. Jenama Kurus ini sesuai untuk pengamal diet kalori, diet Atkins, pesakit kencing manis, orang yg alah dgn Gluten dan sebagainya.
Terdapat 8 Kebaikan Dalam 1 Peket!!

 Merendahkan kolestrol jahat LDL.
 Mengawal paras gula dalam darah.
 Mengandungi kebaikan kalsium.
 Mengurangkan berat badan.
 Sesuai utk pesakit kencing manis.
 Bagus untuk pencernaan.
 Mengelakkan sembelit.
 Anti penuaan.

KURUS THE KONJAC GOOD ini merupakan makanan gantian berbentuk Nasi/ Mee/ Kueh Teow. Ianya diperbuat daripada ubi konjac, yang memang terkenal di China. Sangat sesuai untuk semua pengamal diet, tak kira diet atkins (low carb diet) ataupun diet kalori.
Apa rasa product Kurus The Konjac Food ni? Sedap ke?
Sebenarnya mee/nasi/kueh teow KURUS The Konjac Food ni tak ada rasa. Boleh dikatakan kesedapannya bergantung pada cara memasak. Kalau masak sedap, sedap la rasanya. Ianya kenyal, tapi kenyal bukan sebarang kenyal tau!

So makan ja MEE, KUEH TEOW dan NASI dengan gembiranya tapi yang bestnya RENDAH KALORI & KARBOHIDRAT

FAQ KURUS KONJAC FOOD
1)    1 pek boleh dua kali makan.
2)    Nutrisi utk 1 pek (bawah 1g carbs & bawah 20calorie).
3)    LULUS  ATKINS FASA 1  
4)    Konjac hanya tumbuh di 3 negara Jepun, China dan Korea.
5)    Halal antarabangsa IfRC. Bukan halal JAKIM  kerana ladang dan kilang di luar negara.  
6)    Tidak digalakkan utk ibu mengandung yg alah sayur sejuk spt kangkung.
7)    Sesuai utk diabetes.
8)    Sijil lain utk produk ini? FDA, sijil organic, JASS, MOP.
9)  Expiry date? 1 tahun.
10)  Cara simpan? Dalam suhu bilik sahaja.
11)  umur 15 tahun ke atas sesuai utk  amalkan  konjac ini.
12)  Konjac  Food ni tak da rasa.
13)  Tekstur konjac food;  kenyal.
14)  Kesan awal? Kenyang & melawaskan sistem perkumuhan.
15)  Produk dari mana? Ikut batch. Ada yg dari China , ada yg dari Jepun. Kilang berada di       dua negara.
16) Konjac sesuai utk semua lapisan umur dan golongan KECUALI remaja di bawah umur 15       tahun , ibu menyusu, ibu mengandung atau selepas pembedahan.

CARA PENYEDIAAN DAN SIMPAN.

 Simpan di tempat yang sejuk dan kering @ bersuhu bilik.
 Untuk pek yang sudah dibuka, simpan dalam peti sejuk dan habiskan dalam masa 2 hari.
 JANGAN simpan di tempat beku.

STEP 1. – Buka plastik dan toskan air.
STEP 2. – Bilas dengan air bersih.
STEP 3. – Rendam @ bilas dengan air panas selama 1 minit ( jika nak lebih lembut …rendam lama sket).
STEP 4. – Sedia untuk dimakan bersama lauk atau di goreng.






No comments:

Post a Comment